Back To Top
Image Alt

Fiecare pui cu lăpticul lui

Fiecare pui cu lăpticul lui

Maternitatea și alăptarea sunt subiecte foarte personale. Dar, pe cât de emoționale sunt aceste subiecte, pe atât de influențate sunt de o serie de argumente raționale și științifice, felul în care un nou-născut este hrănit afectând în mod major întreaga viață a bebelușului atunci când va crește. Această conversație este deosebit de controversată în România, o țară lipsită de încredere în ceea ce privește autoritățile și educația științifică, cu oameni mult mai dispuși să urmeze sfaturile prietenilor, rudelor și cunoscuților. Rezultatul? 24% dintre părinți își hrănesc bebelușii cu lapte de origine animală înainte de vârsta de 6 luni. Deci, cum puteam aborda această situație și comunica cât de important este laptele matern pentru dezvoltarea bebelușilor în cadrul unei campanii de educare SAMAS?    

Client:

Asociația SAMAS

Date:

24% dintre părinții din România își hrănesc bebelușii în mod necorespunzător folosind lapte de origine animală, această practică putând duce la probleme grave de sănătate pentru copii mai târziu. Laptele de origine animală nu conține aportul nutrițional necesar pentru un nou-născut și înlocuirea laptelui matern cu acesta poate expune micuțul la probleme cu rinichii, boli de inimă sau dezvoltarea precară a oaselor.

Chiar dacă mamele sunt mereu bine intenționate când vine vorba de bebelușii lor, ele aleg totuși laptele animal în locul laptelui matern sau al formulei din cauza lipsei de educație științifică sau din considerente emoționale - cred că laptele animal este sănătos pentru că este natural, au fost hrănite și ele cu lapte animal sau femeile din viața lor, precum mamele sau soacrele, le-au recomandat acest lucru. Prin urmare, faptul că este o decizie luată din motive emoționale este ceea ce face dificilă schimbarea acestei decizii sau considerarea faptului că ea ar putea fi ceva greșit.

Mamelor nu le place să li se spună că nu știu cum să facă lucrurile corect pentru bebelușii lor, deci era clar că asumarea rolului de expert nu era răspunsul pentru noi. Așa că, ceea ce am făcut a fost să comunicăm un mesaj rațional și educativ, bazat pe dovezi științifice, pe limba pe care o folosesc mamele cu micuții lor. Prin urmare, am comparat copiii cu niște animăluțe drăgălașe, așa cum fac mămicile când vorbesc cu puiuții lor. În plus, am evidențiat faptul că, deși bebelușii poate seamănă cu iepurași sau maimuțele, nevoile lor nutriționale sunt extrem de diferite și numai laptele matern al fiecărei specii poate să le îndeplinească. Cu alte cuvinte: Fiecare pui cu lăpticul lui!

CAMPAIGN MIX.

4 specialiști implicați în campanie

Chiar dacă abordarea noastră a fost de a livra informații complexe pe limbajul mamelor, am implicat și specialiști recunoscuți pentru a susține campania și a genera credibilitate. Cei 4 specialiști, toate femei, cu specializări în diferite domenii medicale, au explicat de ce laptele matern este soluția nutrițională adecvată pentru dezvoltarea bebelușilor.

Instant Experience interactiv

În loc să redirecționăm mamele către alte platforme și să le pierdem atenția pe drum, ne-am propus să le creștem interacțiunea cu mesajele noastre cât mai mult posibil. Așadar, o parte din asseturile dezvoltate pentru Social Media au trimis mamele către un Instant Experience interactiv în care puteau descoperi o serie de materiale care explicau principalele diferențe nutriționale dintre bebelușii din diferite specii și videoclipurile educaționale cu specialiști.

Materiale Social Media atractive

Am dezvoltat zeci de materiale cu mesaje catchy pentru a atrage atenția mamelor și a le face să intre în conversație. Materialele au prezentat comparații între bebeluși și pui de animăluțe și chiar informații medicale despre nutriție, livrate într-un mod drăgălaș și ușor de înțeles.

Video content educativ

Am produs conținut video educațional cu cei 4 specialiști implicați în campanie, pe care l-am folosit ulterior în diferite formate de aduri video. Video-urile au răspuns la cele mai frecvente întrebări despre laptele matern, formulele de lapte și laptele de origine animală. Informațiile au fost explicate în profunzime, menținând totodată un format accesibil și ușor de înțeles.